historie

Jak to všechno začalo

Naše pekařství sídlí ve Smržovce v dolní části obce. Bylo založeno v roce 1992 a v současné době na výrobu toho nejkvalitnějšího chleba a pečiva dohlíží již pátá generace rodu Mašků. Jan Mašek st., který firmu zakládal se svým otcem se stále aktivně stará o správný chod firmy a určuje její správný směr.

Výroba našeho pekařství je velmi bohatá, výsostné postavení má pravý kvasový chléb a vyhlášené máslové vánočky. Klademe velký důraz na správné vedení kvasu, které vede k tomu nejlepšímu chlebu s přirozenou chutí v regionu. V kamenné parní peci vzniká silná křupavá kůra, přirozená chuť a dlouhá trvanlivost, a to vše je hlavními důvody, proč je chléb tak žádaný.

Spojili jsme generační zkušenosti a kvalitní suroviny, které pochází kromě České republiky i z ostatních koutů evropy, a díky tomu můžeme vyrábět pečivo té nejlepší kvality.

Předešlé generace Mašků pekařů