Lahůdky

Kromě pečiva na vás čeká v Maškově pekařství mnoho dalších dobrot. Pokud vám kručí v břiše a hledáte něco malého k zakousnutí, ochutnejte sekanou v housce, kterou vám připraví čerstvě přímo hned na místě, nebo čerstvě zapečený croissant se šunkou a sýrem.

Celá rodina si pak pochutná na utopencích i poctivě upečeném italském chlebu foccacia. Pokud máte rádi tradiční chutě, vyzkoušejte naše domácí těstoviny nebo pravé krkonošské kyselo. Na prodejně si ho můžete rovnou objednat a vychutnat, a pokud si ho chcete připravit doma, nabízíme i kvas ve skle.

 




Recept na Maškovo krkonošské kyselo

Úžasné kyselo ze třístupňového žitného kvasu.

Do 1,5 litru vody přidejte dvě hrsti sušených hub a do tmava orestovanou cibuli. Vařte, dokud houby nezměknou. Trvá to asi 35 minut.
Pak do houbového vývaru přes sítko vmíchejte 30 dkg žitného kvasu, který můžete zakoupit v prodejnách Pekařství Mašek. Přidejte sůl, kmín a vše povařte dalších 20 minut.
Na závěr do kysela vložte 2 až 3 usmažená vajíčka a zlehka promíchejte. Kouskem másla nic nezkazíte, naopak zjemníte chuť kysela. Jako příloha jsou nejlepší šťouchané brambory s cibulkou.

TIP K NEZAPLACENÍ: 
Vyndejte kvas z lednice několik hodin předem. Pokojová teplota totiž příjemně zvýší jeho kyselost. Mňam.

Přejeme dobrou chuť !

Logo
spolupracujeme