
Trvanlivé pečivo
U Mašků myslíme na všechno. Pro vaše filmové večery, oslavy i rodinná setkání pečeme výborné slané pochoutky. Parmezánové grissiny potěší milovníky výraznějších chutí. Tradiční preclík, jemné kolečko či více pepřená tyčka je pak ideální v kombinaci s pivem.

Slané pečivo
Slané druhy pečiva patří mezi vaše jasné favority? U Mašků si rozhodně přijdete na své. Zelňáky, pizza rohlíky a sýrové i slaninové housky na vás už čekají na pultech našich prodejen. Můžete si je vychutnat jen tak, ozvláštnit s nimi obloženou mísu, nebo je podávat k pivu a vínu.

Lahůdky
Kromě pečiva na vás čeká v Maškově pekařství mnoho dalších dobrot. Pokud vám kručí v břiše a hledáte něco malého k zakousnutí, ochutnejte sekanou v housce, kterou vám připraví čerstvě přímo hned na místě, nebo čerstvě zapečený croissant se šunkou a sýrem.
Celá rodina si pak pochutná na utopencích i poctivě upečeném italském chlebu foccacia. Pokud máte rádi tradiční chutě, vyzkoušejte naše domácí těstoviny nebo pravé krkonošské kyselo. Na prodejně si ho můžete rovnou objednat a vychutnat, a pokud si ho chcete připravit doma, nabízíme i kvas ve skle.

Super pečivo
Ochutnejte lahodné a zdravé kvasové chleby z mimořádně jemně namleté celozrnné mouky. Díky speciálnímu výrobnímu procesu se vám každé sousto doslova rozplyne v ústech.
A protože platí „tisíc lidí, tisíc chutí“, připravili jsme si pro vás dvě odlišné varianty celozrnného kvasového chleba. Na své si přijdou ti, kdo dávají přednost kváskovému žitnému chlebu, ale i tací, kteří si více pochutnají na klasickém chlebu špaldovo-žitném.
Spojení celozrnné mouky a kvasu
Práce s kvasem je náročná a vyžaduje trpělivého pekaře. Výsledek však stojí za to. Proto kvas při přípravě pečiva používá již pátá generace Mašků. Na rodinnou tradici nedáme dopustit a v žádném případě se kvasu nevzdáme. Obzvlášť si ceníme jeho nezaměnitelné chuti, pozitivního působení na střevní mikroflóru, výborné stravitelnosti a vysokého obsahu vitamínů skupiny B. Naše letité pekařské zkušenosti nyní využíváme k práci s kvasem celozrnným.
Proč dát přednost kvasovému chlebu?
Kvas obsahuje probiotika, která působí pozitivně na střevní mikroflóru. Zlepšuje trávení a podporuje celkové prostředí v lidském organismu. Zvyšuje obsah vitamínů skupiny B a rovněž napomáhá lepší biologické dostupnosti minerálních látek.
Výhody vlákniny
Základní ingrediencí Super pečiva je celozrnná mouka, která díky inovativnímu procesu mletí obsahuje velmi jemnou vlákninu. Jedná se o osvědčený způsob přípravy mouky, který má vliv i na naše zdraví. Vláknina z pšeničného zrna přispívá k podpoře střevní peristaltiky, tedy průchodu tráveniny střevem. Pozitivního efektu docílíte v případě konzumace alespoň 10 g vlákniny denně, což je s naším Super chlebem hračka.
Důležitost glykemického indexu
Dbáte na své zdraví a štíhlou linii? Pak vás jistě osloví hodnota glykemického indexu u našeho Super pečiva. Glykemický index (GI) určuje, jak moc daná potravina vychyluje hladinu krevního cukru. Jeho nízká hodnota je jednou z hlavních výhod našich Super chlebů. Těšit se můžete z prodlouženého pocitu sytosti, stabilní hladiny cukru v krvi a menší chuti na sladké. Super chléb je proto ideální potravinou nejen pro redukční dietu, ale také pro podporu fyzické a psychické pohody.
Srovnání GI:
-
10brokolice
-
32nízkotučný jogurt
-
33superžitný kvasový chléb kostka
-
35žitnošpaldový chléb
-
65běžný chléb
-
70toastový chléb
-
105pivo
Varianty Super pečiva
Superžitný kvasový chléb kostka
Superžitný kvasový chléb připravujeme z tradičního kvasu, který mu dodává jedinečnou chuť, a mimořádně jemně namleté celozrnné mouky, která díky obsažené vláknině prospívá našemu zdraví. V Super chlebu naopak nenajdete žádné chemické příměsi.
Žitnošpaldový chléb
Díky jemnému mletí celozrnné mouky má žitnošpaldový Super chléb lahodnou chuť i vůni, a vyznačuje se blahodárnými účinky na zažívání. Pyšní se vysokým obsahem vlákniny, minerálů, vitamínů a dalších důležitých živin. Neobsahuje éčka ani jiné chemické přísady, a při správném skladování vydrží čerstvý mnohem déle než běžné pečivo.

Recept na Maškovo krkonošské kyselo
Úžasné kyselo ze třístupňového žitného kvasu.
Do 1,5 litru vody přidejte dvě hrsti sušených hub a do tmava orestovanou cibuli. Vařte, dokud houby nezměknou. Trvá to asi 35 minut.
Pak do houbového vývaru přes sítko vmíchejte 30 dkg žitného kvasu, který můžete zakoupit v prodejnách Pekařství Mašek. Přidejte sůl, kmín a vše povařte dalších 20 minut.
Na závěr do kysela vložte 2 až 3 usmažená vajíčka a zlehka promíchejte. Kouskem másla nic nezkazíte, naopak zjemníte chuť kysela. Jako příloha jsou nejlepší šťouchané brambory s cibulkou.
TIP K NEZAPLACENÍ:
Vyndejte kvas z lednice několik hodin předem. Pokojová teplota totiž příjemně zvýší jeho kyselost. Mňam.
Přejeme dobrou chuť !