Recept na Maškovo krkonošské kyselo

Úžasné kyselo ze třístupňového žitného kvasu.

Do 1,5 litru vody přidejte dvě hrsti sušených hub a do tmava orestovanou cibuli. Vařte, dokud houby nezměknou. Trvá to asi 35 minut.

Pak do houbového vývaru přes sítko vmíchejte 30 dkg žitného kvasu. Přidejte sůl, kmín a vše povařte dalších 20 minut.

Na závěr do kysela vložte 2 až 3 usmažená vajíčka a zlehka promíchejte. Kouskem másla nic nezkazíte, naopak zjemníte chuť kysela. Jako příloha jsou nejlepší šťouchané brambory s cibulkou

TIP K NEZAPLACENÍ: Vyndejte kvas z lednice několik hodin předem. Pokojová teplota totiž příjemně zvýší jeho kyselost. Mňam.

Přejeme dobrou chuť !

Kvas na kyselo lze zakoupit v jakékoliv prodejně Pekařství Mašek.