Nezbytným základem pro vzdálené příbuzné světlého pečiva je zdravá žitná mouka – ta je známá též jako tmavá a dala jméno celé této kategorii pečiva. Patří sem také celozrnné výrobky připravené z mouky, jejíž součástí jsou i vnější vrstvy zrna obilí s množstvím jedinečných složek.
Na tmavém pečivu si pochutnáte a zároveň uděláte něco pro své zdraví – obsahuje totiž dostatek živin, minerálů, vitamínů a hlavně vlákniny, která udrží vaše tělo v dobré fyzické kondici. Čím více je v pečivu zrníček, tím více zdraví prospěšných složek vašemu organismu dodá. Poctivé tmavé barvy dosahujeme výhradně přírodním způsobem a v pečivu od Mašků nenajdete žádná barviva.
Dokážete si představit svůj den bez voňavého krajíce chleba?
Jako správné pekařství víme, že chléb je „boží dar“. Poctivý bochník je u nás proto vždy na prvním místě. Osvědčený recept, který si tolik oblíbili naši zákazníci, vybrousily k dokonalosti celé generace předků z rodu Mašků.
Nezbytným základem každého chleba je přírodní kvas ze žitné mouky a vody. Do dobrého chleba patří také tmavá pšeničná mouka, sůl a kmín. Kvas vyžaduje naši nepřetržitou pozornost – jedině tak můžeme zaručit výslednou kvalitu chleba, který dodáváme na váš stůl. Chléb propékáme pomalu, ale je to rychlé zapečení v kamenné parní peci, které ho ozdobí silnou křupavou kůrkou. Na té si nejen pochutnáte, ale chlebu zároveň propůjčí dlouhou trvanlivost bez zvláštní péče.