Super chléb
Kvasový žitný „super chléb“ je s námi od roku 2016. Čím to je, že si mezi našimi zákazníky našel takové speciální místo? Ať už je to jeho lahodná chuť, zdravé složení či snížený obsah lepku, o jeho složení žádné otazníky mít nemusíte – rádi vám prozradíme všechna jeho tajemství.
Základní ingrediencí je přidání tzv. celozrnné mouky, namleté inovativním způsobem, do našeho široce známého kvasu. Tímto vzniká lákavá kombinace znalostí našich předků a moderních mlýnových technologií.

Spojení celozrnné mouky a kvasu
Práce s kvasem je náročná a vyžaduje trpělivého pekaře. Výsledek však stojí za to – to je ostatně důvod, proč kvas při přípravě pečiva používá již pátá generace Mašků. Obzvlášť si ceníme jeho nezaměnitelné chuti, pozitivního působení na střevní mikroflóru, výborné stravitelnosti a vysokého obsahu vitamínů skupiny B.
Na rodinnou tradici nedáme dopustit a v žádném případě se kvasu nevzdáme. Rozhodli jsme se ale jeho část obohatit o celozrnnou mouku, a ve spojení s našimi letitými zkušenostmi pro vás vytvořit nový výrobek, který prospívá jak našemu tělu, tak našim chuťovým buňkám.
Barva a přirozená chuť
Některé chleby se pouze tváří jako celozrnné, skutečný však poznáte ihned po rozkrojení – podle struktury a zejména syté barvy.
Jistě jste si všimli, že klasické celozrnné pečivo vám při kousání „drhne“ o zuby – způsobuje to přítomnost otrub. V případě Super chleba jsou však otruby díky speciálnímu výrobnímu procesu namlety takovým způsobem, že se vám každé sousto rozplyne v ústech.

Chutně? A zdravě!
Kvas obsahuje probiotika, která působí pozitivně na střevní mikroflóru. Zlepšuje trávení a podporuje celkové prostředí v lidském organismu. Zvyšuje obsah vitamínů skupiny B a rovněž napomáhá lepší biologické dostupnosti minerálních látek.
Toto všechno je jenom posíleno přidáním celozrnné mouky. Oproti klasickému chlebu má nižší glykemický index, který zajišťuje pomalejší uvolňování energie do našeho těla, více vlákniny, která napomáhá našemu trávení, a mnohonásobně větší podíl β-Glukanů, které v nás déle udržují pocit nasycení a pomáhají regulovat správnou hladinu glukózy a cholesterolu.
Přijde vám to až podezřele dobré? I když to tak možná zní, je toto skutečnost, které lze v Super chlebu docílit bez přidání jakýkoliv chemických přísad a „Éček“.

Dlouhozrající fermentované pečivo
Čím déle pečivo zraje, tím více zdraví prospěšných mikrobiálních kultur obsahuje. V Pekařství Jan Mašek pro vás pravidelně chystáme natura chleby, natura bagety i oblíbené francouzské bagety. Tyto druhy dlouhozrajícího fermentovaného pečiva si vychutnáte se sýrem, pomazánkou nebo třeba osvěžujícím zeleninovým salátem.

Smažené výrobky
Chcete si pochutnat na hříšně dobrém pečivu? Pak se u Mašků zastavte pro smažené dobroty z poctivých surovin. Klasické koblihy pro vás plníme marmeládou, čokoládou, mákem a pudinkem s jahodou. Velmi žádanými dobrotami jsou mezi dospělými i dětmi také vdolky a vláčné tvarohové kuličky.
Pokud chcete ochutnat pravou Ameriku, určitě vás osloví široký sortiment donutů s chutnými a hravými polevami i posypkami. Ochutnáte jako první Kinder čokoládu, Raffaello, lotusku, lentilky nebo pistácii? My doporučujeme postupně ochutnat úplně všechny.

Dánský plundr
Plundrové těsto spojuje výborné vlastnosti listového a kynutého těsta. Je vláčné a hebké, a zároveň lístkuje. Jeho výroba spočívá ve vzájemném několikerém překládání vrstev těsta a tuku. Náš croissant a plundr s pudingem a ovocem mají úžasnou chuť, za kterou stojí poctivé máslové těsto a bohatá náplň. Croissanty u nás nabízíme plněné i neplněné, takže si každý vybere podle své chuti.

Sladké jemné pečivo
U Mašků vždy najdete něco dobrého na zub. Vaše chuťové pohárky potěší řemeslný loupák, ještědka, makovka nebo máslová vánočka. Sladké jemné pečivo doporučujeme vychutnávat především v kombinaci s kvalitní kávou, sladkým kakaem či dobrým čajem.
Potrpíte si na šťavnaté náplně? Pak si u nás jistě vyberete z široké nabídky koláčků. Záleží na vás, zda dáte přednost tvarohu, máku, ořechům nebo ovocným náplním. Naše náplně do višňových, meruňkových, borůvkových a dalších koláčků obsahují až 80 % ovoce a jen ty nejkvalitnější ingredience. V sezóně pro vás pečeme také koláče s čerstvým ovocem, například s jahodami nebo borůvkami, které potěší každého milovníka poctivého pečení.